Hírek

Leírás a várható éves bérfelhasználást bemutató táblához

A táblázat az alábbi füleket tartalmazza:

1. Összesítő: Ezen a fülön látható a részletes adatok összegzése, amely által a szervezeti egység év végi várható keretállása alap, és pénzügyi központ bontásban kerül bemutatásra. A keret oszlopban az éves keret összeg, a felhasznált bér oszlopban a könyvelt bérköltség, az SAP-ban rögzített előrejelzés oszlopban a rendszerbe rögzített adatok alapján kalkulált várható bérköltség, a nem rögzített előrejelzés oszlopban az SAP-ban nem rögzített, a felhasználó által megadott tételek várható költsége szerepel.
2. Tervezett bérkiadások: Ezen a fülön van lehetőség a vonatkozási időpontban SAP rendszerben nem rögzített kötelezettségvállalások, valamint a tervezett nem rendszeres kifizetések bevitelére. A pénzügyi központ / alap, jogcím, hónapszám és havi összeg megadása után a tábla automatikusan számolja a várható éves költséget, és az így kalkulált összeggel az összesítő fülön szereplő várható keretállást is frissíti.
3. Előrejelzett pivot: Az SAP rendszerben rögzített kötelezettségvállalások alapján kalkulált várható éves költség tételes bemutatása. Az egyes összegekre duplán kattintva láthatóvá válik az összeghez tartozó személyenkénti bontású analitika.
4. Előrejelzett bér: Az SAP rendszerben rögzített kötelezettségvállalások alapján kalkulált várható éves költség személyenkénti bontású analitikája.
5. Könyvelt tételek: A táblázatban a 2020. évi költségvetési alapok és központok szerepelnek, az egyéb pénzügyi alapok (pályázatok, EINT, DEV) nem kerülnek kimutatásra, A felhasználás a 2020. évi július havi bérkönyvelést követő, 2020. 08.07 szerinti állapot.
5.1. A keret oszlop tartalmazza a 2020. évi költségvetési keretet, az előző évről áthozott nyitott tételekhez (obligó) tartozó összegeket, valamint az átcsoportosítások egyenlegét.
5.2. Az engedélyezett keret az adott napig történt, bérkönyveléshez mérten időarányos engedélyezéseket tartalmazza.
5.3. A Sum kiadás oszlop a könyvelt bérköltséget, a bérkorrekciót, a belső átkönyveléseket, valamint a járulék esetében a július 1-i változásnak megfelelően a 2%-al csökkent szociális hozzájárulási adó összegének obligózását tartalmazza.
5.4. Szabad keret oszlopban az adott napi állapot szerinti szabad egyenleg
5.5. A keret-összes felhasználás oszlopban az év végéig felhasználható összeg látható.

Vissza

2020-08-24 09:24:45